Friday 16 May 2014

Ευρωεκλογές 2014. Οι εκλογές των εκβιαστών.



Πολλές εκλογικές αναμετρήσεις στην πολιτική ιστορία της Ελλάδος έχουν περάσει απαρατήρητες. Άλλες πάλι έχουν χαραχτεί στην συλλογική μνήμη. Για παράδειγμα τις εκλογές του 1961, η ιστορία της θυμάται ως οι εκλογές της «Βίας και Νοθείας». Αυτές του 1974 ως «Καραμανλής ή τα τάνκς», του 1981 ως «Αλλαγή». Οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου που δεν θα βγάλουν πρωθυπουργό και κυβέρνηση αλλά κάποιους που θα πάνε στην Ευρώπη- για τον πολύ κόσμο, άγνωστο για πιο λόγο και με ποιες αρμοδιότητες- ενδέχεται να μείνουν στην ιστορία ως οι «εκλογές των εκβιαστών και των εκβιασμών»

Το πλήθος και το εύρος των εκβιασμών και εκβιαστών είναι πραγματικά μεγάλο και πολυποίκιλο.Η περίπτωση των κομμάτων της κυβέρνησης είναι τραγελαφική και θυμίζει σατυρικές ταινίες. Η ΝΔ δια στόματος του πρωθυπουργού μας προειδοποιεί ότι ψήφος σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα και πολύ περισσότερο ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος ανωμαλίας. Αν θελουμε σταθερότητα πρέπει να ψηφίσουμε Σαμαρά. Ίσως αν καταργήσουμε και τις εκλογές να έχουμε μια πιο μόνιμη σταθερότητα.
Ο δε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ κ.Βενιζέλος είμαι σίγουρος πως είναι σινεφίλ, και όχι μόνο εξαιτίας των Καννών. Ο πρόσφατος εκβιασμός του πως αν δεν ψηφίσει ο λαός την Ελιά θα αυτοκτονήσει έχει κλαπεί από την ταινία του Μελ Μπρούκς «Μπότες, Σπιρούνια και Καυτές Σέλες» (δείτε Blazing Saddles).  Στην ταινία ο μαύρος σερίφης (Κλίβον Λιτλ) βάζει το πιστόλι στο κρόταφό του και απειλή να αυτοκτονήσει για να σωθεί!!!
Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του κ.Τσίπρας θέλει να εκβιάσει την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Λέει στο κόσμο ψηφίστε με γιατί μόνο εγώ μπορώ να εκβιάσω την Ευρώπη και την Γερμανία αποτελεσματικά. Αυτή είναι μια έξυπνη παραλλαγή της ταινίας του Μελ Μπρούκς. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν λέει στους υπολοίπους να αυτοκτονήσουν για να σωθούν. Αυτό είναι αρκετά χριστιανικό εκ μέρους του αλλά κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει πως η λύτρωση-ανάσταση μέσω της σταύρωσης έγινε μία φορά πριν από 2000 περίπου χρόνια και έκτοτε δεν έχουμε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.
Μέσα σε όλους αυτούς του τραμπουκισμούς οι φωνές της λογικής και της συναίνεσης είναι λίγες. Το Ποτάμι για παράδειγμα ξεκαθάρισε πως μονο με συνεργασίες και συνεννόηση μπορούν να βρεθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Πρόσθεσε δε, πως αυτές οι συνεργασίες πρέπει να γίνουν βάσει πολιτικών αρχών και θέσεων και όχι πελατειακών πρακτικών 4-2-1. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να το κατανοήσουν γιατί ούτε είναι αλλά ούτε ποτέ ήταν κόμματα αρχών και θέσεων. Είναι και ήταν εκλογικοί πελατειακοί μηχανισμοί. Οι θέσεις και οι αρχές τους υπάρχουν, αλλά είναι για τους ευκολόπιστους και γιατί «έτσι πρέπει».
Τελειώνοντας να μην ξεχάσω και την προτροπή διαφόρων σκοταδιστών ιεραρχών να ψηφίσουμε αυτούς που πιστεύουν στο θεό και όχι άθεους. Αυτός είναι πιο ψαγμένος εκβιασμός και υποθέτω πως αφορά την μετά θάνατον ζωή.
Για όλους αυτούς λοιπόν τους εκβιαστές η σκηνή στην ταινία του Μελ Μπρούκς όπου πέρδονται εν χορώ δίνει την καταλληλότερη απάντηση (δείτε εδώ).
Η εκλογές λέγεται πως είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Ας μην αφήσουμε να γίνουν η χαρά των εκβιαστών. Ψηφίστε άφοβα, ψηφίστε ελεύθερα και κατά συνείδηση.